Мін'юст планує перенести Одеське СІЗО за межі міста

Будівлю, у якій розташоване Одеське СІЗО, було збудовано 1894 року
Фото: reporter.com.ua

Міністерство юстиції просить одеську владу виділити земельну ділянку для будівництва нового слідчого ізолятора за межами міста, розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

Міністерство юстиції України планує перенести Одеський слідчий ізолятор за межі міста, заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов 16 серпня під час брифінгу в Одесі, повідомило агентство УНІАН.

Він розповів, що капітальний ремонт будинку, у якому нині розташоване СІЗО, потребує значних фінансових витрат. Чернишов підкреслив, що в поверховому ремонті немає сенсу, бо комунікації дуже зношені, а будівля є пам'яткою архітектури, потребує значних вкладень. За словами заступника міністра, вона також не відповідає нормам тримання підслідних.

Чернишов додав, що Міністерство юстиції звернулося до мера Одеси Геннадія Труханова та голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова із проханням виділити земельну ділянку для будівництва нового слідчого ізолятора за межами міста.

За словами заступника міністра, через проблеми з фінансуванням Мін'юст розраховує на участь приватних інвесторів. За оцінками відомства, щоб перенести СІЗО з будівлі на вулиці Люстдорфська дорога за межі міста потрібно не менше ніж чотири роки.

"Якщо говорити про якісне, нове приміщення, яке відповідало б усім міжнародним стандартам, ми ставимо перед собою завдання про будівництво нових приміщень", – зазначив він.

УНІАН пише, що приблизно 10 років тому одеський холдинг "Берег-Груп" пропонував проект перенесення виправних установ за межі міста, але його так і не було реалізовано. Вартість будівництва оцінювали у $100 млн.

Будівлю, у якій розташоване Одеське СІЗО, було збудовано 1894 року.