Мінфін РФ підготує проект санкцій проти України – ЗМІ

Мінфін РФ схвалив план із протидії західним санкціям
Фото: wikipedia.org

За даними газети "Коммерсантъ", Росія може почати блокувати активи українських фізичних осіб, зокрема політиків, працівників силових відомств і членів уряду.

Міністерство фінансів РФ підготує проект обмежувальних заходів проти України. Про це 19 липня повідомила газета "Коммерсантъ", яка ознайомилася з урядовим планом зі зниження впливу іноземних санкцій на російську економіку.

Росія може почати блокувати активи українських фізичних осіб, зокрема політиків, працівників силових відомств і членів уряду. Водночас міністерство економіки має подати аналіз імпорту РФ українських товарів та оцінити, на які з них може бути введено "заходи у відповідь".

За даними видання, на початку липня на нараді в першого віце-прем'єра РФ Антона Силуанова схвалили план із протидії західним санкціям. У ньому запропоновано скоротити використання долара у зовнішньоторговельних угодах, а також зменшити російські резерви в американських держоблігаціях.

Розглядають можливість створення "спеціальних адміністративних районів" усередині РФ, що дасть можливість не розкривати зовнішньому світу даних про структуру власності компаній, яким загрожують санкції.

Допускають розширення заборони на закупівлі окремих іноземних товарів державою і держкомпаніями.

Україна і низка західних країн увели санкції проти РФ після її захоплення Криму та агресії на Донбасі. Заходи неодноразово продовжували і посилювали. У РФ діє ембарго у відповідь на імпорт продуктів харчування із країн, які ухвалили санкції.