МВФ уже спрямував Україні перший транш у розмірі $2,1 млрд – представник України у Фонді

МВФ уже перерахував гроші Україні, заявив Рашкован
Фото: depositphotos.com

Перший транш кредиту від Міжнародного валютного фонду в розмірі $2,1 млрд надійде на рахунки українського уряду найближчим часом, заявив представник України у МВФ Владислав Рашкован.

Міжнародний валютний фонд направив Україні перший транш кредиту в розмірі $2,1 млрд. Про це у Facebook повідомив представник України у Фонді Владислав Рашкован.

"Перший транш у розмірі $2,1 млрд уже передали в Україну – буде на рахунках уряду з урахуванням тимчасової різниці та швидкості проходження засобів у міжнародних платіжних системах", – написав він.

За словами Рашкована, Україна отримала від МВФ "найбільший рівень підтримки для всіх країн світу з 26 березня цього року, якщо не рахувати трьох рішень за FCL-лініями" (цю програму призначено для країн з усталеними макроекономічними умовами й ефективною грошово-кредитною та фінансовою політиками; кредити надають без попередніх умов, розмір кредиту відповідає вимогам позичальника).

Нову програму співпраці з Україною виконавча рада МВФ схвалила 9 червня, ідеться про виділення $5 млрд. Програма фінансування має на меті допомогти економіці України в умовах кризи, спричиненої епідемією коронавірусної інфекції, "завдяки забезпеченню платіжного балансу та бюджетної підтримки, зберігаючи водночас досягнення і просуваючи невеликий набір головних структурних реформ, що гарантують повернення України до зростання після завершення кризи".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль говорив, що Фонд не висував додаткових умов для отримання другого траншу.