"Нафтогаз" презентував схему продажу газу через нові дочірні компанії

У НАК "Нафтогаз України" з'явилося три "дочки"

Фото: ЕРА

Продавати газ населенню, підприємствам теплокомуненерго й комерційним клієнтам буде три "дочки" НАК "Нафтогаз України". У компанії вважають, що це допоможе "зробити прозорим кожний із сегментів постачання газу".

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" створила три дочірні підприємства з постачання газу, повідомила 25 вересня прес-служба НАК на сторінці у Facebook.

  • Постачати газ населенню буде ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (ГПК);
  • ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Тепло" буде відповідати за постачання газу підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ);
  • Постачати газ комерційним клієнтам буде ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг".

Усі три компанії одержали ліцензії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), повідомили в прес-службі НАК і додали, що їхня мета – "зробити прозорим кожний із сегментів постачання газу".

"Нафтогаз" буде імпортувати газ і продавати його за ринковою ціною своєму торговельному підрозділу "Нафтогаз Трейдинг". "Укргазвидобування" також буде продавати газ "Нафтогаз Трейдингу" і також за ринковою ціною. "Нафтогаз Трейдинг" продаватиме газ компаніям "Нафтогаз Тепло" і газопостачальній компанії "Нафтогаз", – ідеться в повідомленні.

Прес-служба НАК "Нафтогаз України" уточнила, що потім ДК "Нафтогаз Тепло" і ДК "Нафтогаз України" забезпечать газом виробників тепла та населення відповідно. Умови продажу і ціну газу для них буде встановлювати уряд, як і зараз.

Агентство "Інтерфакс-Україна" повідомляло, що компанії "Нафтогаз Тепло" і "Нафтогаз Трейдинг" було зареєстровано в середині серпня 2018 року і 4 вересня вони одержали ліцензії. За рік до того НКРЕКП видала ліцензію на постачання газу ДК "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни і є монополістом із транзиту газу, його зберігання та транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.