"Нафтогаз" укладає договори з постачальниками тепла на новий опалювальний сезон без визначеної Кабміном ціни на газ

У "Нафтогазі" заявили, що змушені укладати договори, щоб не зірвати початку опалювального сезону
Фото: EPA

Міненерговугілля до 1 липня було зобов'язане розрахувати та офіційно оприлюднити ціну на газ для споживачів, але досі не виконало цих вимог, заявили в "Нафтогазі".

У зв'язку з наближенням опалювального сезону НАК "Нафтогаз України" почала укладення договорів на постачання газу з тепловиробниками на наступний опалювальний сезон без офіційно оприлюдненої Кабінетом Міністрів України ціни. Про це повідомили в прес-службі компанії.

"При укладанні договорів постачання газу за спеціальними обов'язками компанія має керуватися вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року №187. Згідно цієї постанови, Міненерговугілля до 1 липня було зобов'язане розрахувати за визначеною формулою та офіційно оприлюднити ціну на газ для цих споживачів на період із 1 жовтня 2017 року до 1 квітня 2018 року. Незважаючи на численні звернення "Нафтогазу", міністерство досі не виконало вимог цієї постанови", – підкреслили в "Нафтогазі".

У прес-службі компанії зазначили, що зазвичай починають укладати договори з виробниками тепла на новий опалювальний сезон у липні, проте відкладали цей процес, очікуючи повідомлення міністерства.

"Подальша затримка може привести до зриву початку опалювального сезону у жовтні. За таких умов "Нафтогаз" вимушений застосовувати при укладанні договорів із тепловиробниками ціну газу, яка зафіксована станом на 1 квітня 2017 року, хоча її рівень не відповідає розрахованому за постановою №187 та показникам дохідної частини затвердженого фінансового плану компанії на 2017 рік", – повідомили в "Нафтогазі".

Вони додали, що у зв'язку з цим у договорах, які укладають із тепловиробниками, фіксують зобов'язання сторін після визначення урядом іншої ціни ухвалити її як обов'язкову.

"Нафтогаз" знову звертається до Кабінету Міністрів із проханням якомога швидше визначити та опублікувати ціну газу для потреб населення на новий опалювальний сезон", – підкреслили в прес-службі компанії.