НАЗК вирішило розподілити між парламентськими партіями понад 100 млн грн бюджетних коштів

У НАЗК зазначили, що у 2019 році парламентські партії отримають 566 млн грн держфінансування
Скріншот: 112 Україна / YouTube

Національне агентство з питань запобігання корупції передбачило державне фінансування статутної діяльності у II кварталі 2019 року всім парламентським партіям, окрім Опозиційного блоку.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) ухвалило рішення розподілити кошти для парламентських партій як державне фінансування статутної діяльності у II кварталі 2019 року. Про це відомство повідомило 22 квітня.

"Народному фронту" виділяють більш ніж 36,36 млн грн, Блоку Петра Порошенка "Солідарність" – майже 36 млн грн, "Об'єднанню "Самопоміч" – понад 32 млн грн (із них 14 млн – за дотримання гендерного принципу), Радикальній партії – понад 12 млн грн, "Батьківщині" – понад 9 млн грн.

"Перерахування коштів державного бюджету політичній партії "Опозиційний блок" не було здійснено у зв'язку з необхідністю додаткового з'ясування обставин, які виникли внаслідок взаємовиключних вимог представників партії та розгляду судової справи", – зазначили в НАЗК.

В агентстві наголосили, що загалом на 2019 рік передбачено майже 566 млн грн держфінансування для партій, представлених у Верховній Раді.

Верховну Раду України VIII скликання було обрано на позачергових парламентських виборах 26 жовтня 2014 року, парламентарії склали присягу 27 листопада 2014 року. У Раду було обрано 423 депутатів: 225 за списками політичних партій і 198 мажоритарників.

У 27 округах, які розташовані в окупованому Криму і на підконтрольній бойовикам території Донбасу, вибори не відбувалися.