Насалик про зарплату шахтарям: Місячна заборгованість – це не заборгованість

Насалик: Не вважаю, що місячна заборгованість – це тема для розмови
Фото: Міністерство енергетики та вугільної промисловості України / Facebook

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що шахтарям затримали зарплату через бюрократичні причини, і 15 травня казначейство переказало їм понад 316 млн грн.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив журналістам, що не вважає місячну заборгованість із зарплати шахтарям суттєвою. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Місячна заборгованість – я не вважаю, що це заборгованість по зарплаті. Так, нам трохи притримав бюджетний комітет, коли ми переводили кошти, тільки чотири дні тому отримали висновок про перекидання коштів. Є бюрократичні затримки, але ми вийшли сьогодні, казначейство переказало більше ніж 316 млн... Не вважаю, що місячна заборгованість – це тема для розмови", – сказав міністр.

15 травня шахтарі держпідприємства "Львіввугілля" пікетували Міністерство енергетики з вимогою виплатити борги із зарплати і купувати їхнє вугілля, пише агентство УНН. Вони повідомили, що зарплату їм не виплачували з березня 2019 року. Насалик спілкувався з мітингувальниками і пообіцяв передати їхні вимоги уряду.

Заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Анатолій Корзун 26 квітня заявляв, що заборгованість щодо зарплат шахтарям становить понад 400 млн грн, пише "Укрінформ".