"Не задля якихось виборів". Лукашенко оголосив про підвищення пенсій білорусам

Лукашенко стверджує, що йдеться не про популізм
Фото: ЕРА

За словами президента Білорусі Олександра Лукашенка, підвищення пенсій із четвертого кварталу перенесли на більш ранній термін, тому що він про це попросив.

Жителям Білорусі підвищать пенсії. Про це 20 червня під час візиту в Могилевську область заявив президент країни Олександр Лукашенко, повідомив його сайт.

"Пенсія, звичайно, невелика. Що маємо, те маємо. Але я вчора уряд попросив (указ ще не вийшов). У нас десь у четвертому кварталі планували підвищити пенсії. Однак я попросив, щоб перенесли це підвищення сюди. У нас мало грошей. Ми маємо ветеранам, пенсіонерам допомогти. Наскільки це можливо. Це не популізм, не заради якихось виборів, я ніколи цього не робив", – сказав він.

За словами Лукашенка, питання про підвищення пенсій на $1020 порушували ветерани і пенсіонери.

"Зараз треба додати, щоб вам було легше", – пояснив президент.

TUT.BY зазначає, що на низькі пенсії скаржилися громадяни Білорусі, які приходили на пікети ініціативних груп зі збору підписів за висунення альтернативних кандидатів у президенти.

За даними видання, у травні в Білорусі налічувалося понад 2,5 млн пенсіонерів, середній розмір їхніх пенсій становив 432,7 білоруського рубля (приблизно 4,9 тис. грн).

У Білорусі на 9 серпня заплановано вибори президента. 19 червня закінчився термін збору підписів претендентів.

Лукашенко, який очолює Білорусь із 1994 року, має намір балотуватися на шостий строк.