Розенко виступив за впровадження накопичувальної пенсійної системи до січня 2019 року

Розенко про пенсійну реформу: Затягування цього процесу на черговий рік, два чи п'ять призведе до того, що ціле покоління пенсіонерів у майбутньому знову буде приречене на бідність
Фото: Реанімаційний пакет реформ / Facebook

Достатньо півтора року, щоб внести зміни до чинного законодавства і провести тестування накопичувальної пенсійної системи, упевнений віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Накопичувальна пенсійна система може запрацювати із січня 2019 року. Про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко сказав в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

"Я розумію, що для втілення накопичувальної системи потрібно зробити багато робити. До січня 2018 року ми технічно не встигнемо. Але давайте приймемо чітке політичне рішення про те, що вона починає діяти з 1 січня 2019 року. Нам буде достатньо півтора року, щоб внести зміни в чинне законодавство (законопроекти вже зареєстровані, їх можна приймати), змоделювати систему і провести тестування. Затягування цього процесу на черговий рік, два чи п'ять призведе до того, що ціле покоління пенсіонерів у майбутньому знову буде приречене на бідність. Ось цього допускати не можна", – заявив Розенко.

13 липня Верховна Рада в першому читанні проголосувала за пенсійну реформу. Її проект Кабмін схвалив 17 травня. Пенсійна реформа, зокрема, передбачає скасування обмежень на пенсії працевлаштованим пенсіонерам, скасування особливих умов виходу на пенсію, поступову ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду тощо.