СБУ повідомила, що співробітники держпідприємства вимагали 1,5 млн грн хабара

Гендиректора держпідприємства та його заступників затримали поблизу столичного торговельного центру
Фото: The Security Service of Ukraine / Facebook

Співробітники Служби безпеки України та Генпрокуратури спіймали на хабарі гендиректора держпідприємства "Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу", а також двох його заступників.

Гендиректор держпідприємства "Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу", два його заступники та співробітник відділу внутрішнього аудиту вимагали хабар у розмірі 1,5 млн грн від директора одного з регіональних філій центру, повідомила Служба безпеки України (СБУ) у Facebook.

"За цю суму керівництво обіцяло не застосовувати до нього заходів дисциплінарного впливу з подальшим звільненням із займаної посади. Оперативники спецслужби затримали трьох керівників поблизу столичного торговельного центру після отримання першого "траншу" хабара в розмірі $10 тис. Четвертого зловмисника правоохоронці "взяли" в одному з обласних центрів", – зазначили в СБУ.

У відомстві заявили, що затриманим повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють, чи причетні до злочину чиновники Міністерства аграрної політики та продовольства України.