СБУ викрила розкрадання понад 11 млн грн під час ремонту аеропорту Одеси

Керівнику генпідрядника аеропорту "Одеса" оголосили про підозру
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України провела обшуки в комунальному підприємстві "Міжнародний аеропорт "Одеса" у зв'язку зі справою про корупцію.

Служба безпеки України викрила корупційну схему з привласнення понад 11 млн грн комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса". Про це 2 грудня повідомила пресслужба відомства.

За версією СБУ, чиновники змовилися з підконтрольним генпідрядником про перерахування грошей за ремонтні роботи, які фактично не було виконано. Гроші переказали фіктивним комерційним структурам, указаним субпідрядниками, із якими було підписано акти приймання робіт. У Генпрокуратурі заявили, що кошти було привласнено через завищення обсягів та вартості робіт.

У СБУ зазначають, що на ремонт було виділено 38,2 млн грн, із яких понад 11 млн грн привласнили учасники корупційної схеми.

Згідно з висновками профільних експертів, неякісно виконані роботи могли загрожувати життю та здоров'ю пасажирів аеропорту.

На території аеропорту та в офісах імовірних учасників схеми провели обшуки. Правоохоронці вилучили печатки, документи та електронні носії, у яких міститься інформація про незаконні фінансові операції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Керівнику комерційної структури генпідрядника оголосили про підозру.