Суд у Києві відправив під нічний домашній арешт двох підозрюваних у заволодінні 93 млн грн "Укрзалізниці", ще одному призначив заставу – САП

У цій справі затримано трьох осіб, повідомили в НАБУ
Фото: nabu.gov.ua

Одному з підозрюваних у справі про заволодіння 93,2 млн грн "Укрзалізниці" Солом'янський райсуд Києва визначив заставу в розмірі 1,92 млн грн, розповіли у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Солом'янський районний суд Києва 17 січня відправив під нічний домашній арешт двох підозрюваних у заволодінні 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця", повідомляють на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Ще одному підозрюваному визначили заставу в розмірі 1,921 млн грн.

"Також при обранні запобіжного заходу суд визначив підозрюваним процесуальні обов'язки, передбачені ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України", – додали в САП.

Прокурори клопотали про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді арешту з правом виходу під заставу.

"Питання щодо апеляційного оскарження буде вирішуватися прокурорами після отримання повного тексту ухвал про обрання запобіжного заходу", – повідомили у відомстві.

Загалом як підозрювані у цій справі фігурують семеро чиновників "Укрзалізниці". Про підозру їх повідомили 15 січня. Як установило слідство, підозрювані впродовж грудня 2015 року – березня 2017 року організували закупівлю АТ "Укрзалізниця" стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників. За даними НАБУ, організатором цієї корупційної схеми був народний депутат України. Його імені відомство не називає.