Супрун повідомила, що для впровадження медреформи необхідно ухвалити ще низку рішень

Супрун попросила, щоб Рада допомогла МОЗ упровадити медреформу
Фото: Уляна Супрун / Facebook

Протягом наступних днів у Кабміні та Верховній Раді мають ухвалити низку нормативних актів, пов'язаних із медичною реформою, повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Для впровадження в Україні медичної реформи необхідно ухвалити ще низку рішень, сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час прес-конференції у Києві 19 жовтня, повідомляє кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Щоб медреформа мала все необхідне підґрунтя для впровадження, потрібно виконати низку завдань", – зазначила вона.

Супрун додала, що потрібно ухвалити в цілому законопроекти про внесення змін до Бюджетного кодексу у зв'язку з медреформою і про підвищення доступності та якості медобслуговування в сільській місцевості, які Рада сьогодні ухвалила в першому читанні.

"Не думаю, що буде проблема, тому що була досить велика підтримка в залі. Просимо також, щоб Верховна Рада допомогла нам, аби ми могли це втілити. Є низка підзаконних актів, нормативних актів, які ми будемо голосувати і в Кабміні, і у Верховній Раді протягом наступних днів", – повідомила в.о. міністра.

Сьогодні Рада ухвалила законопроект №6327 про медреформу. Ним уводять поняття "програма державних гарантій медичного обслуговування населення". У межах програми держава гарантує повну оплату коштом держбюджету України необхідних медичних послуг і лікарських засобів, пов'язаних із наданням екстреної медичної допомоги, первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної, паліативної медичної допомоги, медичною реабілітацією, медичною допомогою дітям до 16 років, а також супроводом вагітності і пологів.

Закон набуває чинності через місяць із дня його опублікування і буде введений у дію з 1 січня 2018 року поетапно.