Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України на 2,7% 2019 року

Світовий банк: Уповільнення економічного зростання відбувається через зниження впевненості інвесторів
Фото: pixabay.com

У 2018 році зростання ВВП України становило 3,3%, але 2019-го воно сповільнилося, заявила директор Світового банку з питань України Сату Кахконен.

Світовий банк (СБ) зберіг прогноз про 2,7% зростання внутрішнього валового продукту в Україні 2019 року, заявила 23 травня на прес-конференції в Києві директор СБ із питань України Сату Кахконен, повідомляють "Українські новини".

"Економічний огляд показує наші останні аналізи розвитку країни і виклики, перед якими стоїть країна. У 2018 році ріст економіки склав 3,3%. Але це зростання базувалося на хорошій врожайності та попиті на внутрішньому ринку. Але ці фактори є тимчасовими... У 2019 році ми бачимо, що зростання послаблюється. 2,7% – такий прогноз зростання економіки на цей рік", – сказала Кахконен.

Кахконен додала, що уповільнення економічного зростання відбулося через зниження впевненості інвесторів у зв'язку з передвиборчою невизначеністю.

За прогнозами Національного банку України, зростання ВВП 2019 року сповільниться до 2,5%. Світовий банк погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту в Україні на 2019 рік, знизивши його із 2,9% до 2,7% через економічну вразливість і пік виплат за міжнародними зобов'язаннями.

Європейський банк реконструкції та розвитку погіршив прогноз зростання ВВП в Україні із 3% до 2,5% на 2019 рік.