Ціну на газ для населення в жовтні буде знижено на 4,9% – "Нафтогаз"

Із квітня "Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення на 32%
Фото: naftogaz.com

У жовтні 2019 року НАК "Нафтогаз України" постачатиме газ для населення за ціною 4272,76 грн за 1 тис. м³ без урахування ПДВ і витрат на транспортування. У зимові місяці прогнозують зростання регульованої ціни, повідомили в компанії.

У жовтні НАК "Нафтогаз України" знизить ціну на природний газ для населення на 4,9%. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Ціна на газ для потреб населення та інших споживачів, що отримують газ на регульованих умовах, становитиме 4272,76 грн за 1 тис. м&³3; (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування).

"Хоча ціни на газ на європейському ринку вже суттєво збільшилися порівняно з літнім рівнем, регульована ціна газу в Україні визначається за формулою, яка відображає ринкові ціни з двомісячним відставанням", – ідеться в повідомленні.

У "Нафтогазі" підкреслили, що з квітня цього року ціна, за якою компанія продає газ для населення, уже знизилася на 32%.

"У жовтні споживачам буде запропоновано оплатити газ за нижчою, регульованою, ціною. Придбаний газовий запас при цьому буде збережено на зимові місяці, коли очікується збільшення регульованої ціни", – додали в компанії.

Улітку 2019 року "Нафтогаз" тричі знижував вартість палива: у червні – на 7,3%, у липні – на 11,7%, у серпні – ще на 5,1% – до 4653,54 грн за 1 тис. м&³3; (без урахування ПДВ і транспортних витрат). У вересні ціна опустилася ще на 3,4%.

У вересні "Нафтогаз" попередив, що з підвищенням попиту може зрости ціна на газ як в Україні, так і на європейському ринку. Компанія запропонувала споживачам придбати газ на всю зиму за фіксованою річною ціною.