Цукерберг заявив, що збирається продати 35–75 млн акцій Facebook протягом найближчих 18 місяців

Цукерберг зазначив, що за останні півтора року бізнес Facebook показав добрі результати
Фото: EPA

Засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що він і його дружина Прісцилла Чан, як і раніше, збираються протягом життя пожертвувати 99% своїх акцій на благодійність.

Засновник Facebook Марк Цукерберг збирається продати 35–75 млн акцій Facebook протягом найближчих 18 місяців, про це він написав на своїй сторінці в цій соцмережі.

Він зазначив, що минулого року запропонував створити новий клас акцій компанії, що дало б змогу йому зберегти контроль над Facebook і водночас фінансувати проекти організації "Ініціатива Чан–Цукерберга". Засновник соцмережі додав, що відмовився від цієї ідеї.

"За останні півтора року бізнес Facebook показав добрі результати, і цінність наших акцій зросла до такої межі, що я можу повністю фінансувати нашу добродійність і зберігати контроль над Facebook протягом 20 або й більше років. Тому я попросив нашу раду (директорів."ГОРДОН") зняти пропозицію про рекласифікацію наших акцій – і рада погодилася", – написав він.

Цукерберг додав, що він і його дружина Прісцилла Чан, як і раніше, збираються протягом життя пожертвувати 99% своїх акцій на благодійність.

"Я очікую продати 35–75 млн акцій Facebook протягом наступних 18 місяців для фінансування нашої роботи в галузі освіти, науки та правозахисної діяльності", – підкреслив він.

Соціальну мережу Facebook заснували 2004 року. Нині вона найпопулярніша у світі. 27 червня 2017 року аудиторія користувачів соцмережі сягла 2 млрд людей.

За даними порталу Investing, станом на 22 вересня вартість акцій Facebook становила $170,54.