2019 року на продаж виставлять до 10 об'єктів "Укроборонпрому" – в.о. голови Фонду держмайна

Трубаров розповів про плани малої приватизації
Фото: Віталій Трубаров / Facebook

Фонд держмайна України затвердив перелік об'єктів малої приватизації на 2019 рік, він складається з 792 об'єктів, повідомив виконувач обов'язків голови фонду Віталій Трубаров.

2019 року на продаж виставлять приблизно 10 об'єктів державного концерну "Укроборонпром". Про це у Facebook 2 січня повідомив виконувач обов'язків голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров.

Зокрема, ідеться про херсонський завод "Судмаш", Вінницький авіаційний завод, Запорізький автомобільний ремонтний завод, Ніжинський ремонтний завод інженерного устаткування та інші.

Також Трубаров повідомив, що ФДМ затвердив перелік об'єктів малої приватизації на 2019 рік.

"До нього увійшли нові об'єкти і ті, що не встигли приватизувати минулого року. Загалом 792 об'єкти, із яких 48 – пакети акцій, 92 – єдині майнові комплекси, 190 – об'єкти незавершеного будівництва, 402 – окреме майно та 59 об'єктів соціально-культурного призначення", – написав він.

У квітні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд має намір продати 3,5 тис. державних підприємств.

7 березня 2018 року в Україні набув чинності новий закон про приватизацію. Документ передбачає розподіл об'єктів роздержавлення на дві групи – об'єкти великої і малої приватизації. Перші має бути продано на аукціоні, умови якого встановлює Кабінет Міністрів.

10 травня уряд затвердив список великих підприємств для приватизації у 2018 році. До нього, зокрема, входять "Центренерго", п'ять обленерго, Одеський припортовий завод, "Турбоатом", Запорізький титано-магнієвий комбінат, Об'єднана гірничо-хімічна компанія, "Сумихімпром" та інші підприємства. У проекті рішення було 26 об'єктів. Коли постанову опублікували на сайті Кабміну, з'ясували, що в документі вказано 23 підприємства. Фонд держмайна підписав 22 накази про приватизацію великих підприємств. У відомстві зазначали, що ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" будуть продавати без залучення радників.