2020 року трудові мігранти перекажуть в Україну на $2,6 млрд менше – НБУ

Кількість переказів українськими трудовими мігрантами знизиться на 20%
Фото: depositphotos.com

У Нацбанку зазначають, що закриття кордонів багатьма країнами і зниження економічної активності у світі через поширення коронавірусу позначаться на грошових переказах українських заробітчан.

Національний банк погіршив прогноз щодо грошових переказів трудових мігрантів в Україну до $10,1 млрд. Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку.

У НБУ зазначають, що закриття кордонів багатьма країнами і зниження економічної активності у світі через поширення коронавірусу позначаться на грошових переказах українських заробітчан.

"На основі прогнозу економічного розвитку країн-реципієнтів українських мігрантів та зниження трудової міграції прогноз грошових переказів на 2020 рік було переглянуто в бік зниження на $2,6 млрд (або 20%) порівняно з попереднім прогнозом – до $10 млрд", – ідеться у звіті.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Карантин в Україні діє із 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні та бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами, міжобласні пасажирські перевезення, у Києві, Харкові і Дніпрі закрили метро. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи. 22 квітня карантин продовжили до 11 травня.

У зв'язку з карантином, запровадженим через епідемію, у багатьох країнах світу закрито більшість підприємств, що спровокувало масштабну економічну кризу. За оцінками МВФ, це найсерйозніша криза з часів Великої депресії.