У Франції затримали підозрюваного в корупції українця, який жив у замку за €3 млн – Європол

Підозрюваний жив в замку
Фото: Europol / Facebook

Підозрюваний у корупції українець, якого затримали 5 жовтня у Франції, намагався уникнути притягнення до відповідальності, надаючи підроблені свідоцтва про свою смерть, розповіли в Європолі.

5 жовтня французька жандармерія за підтримки Європолу затримала біля міста Діжон українця, якого у своїй країні підозрюють у корупції у великих масштабах, повідомила 16 жовтня прес-служба Європолу.

Підозрюваний, імовірно, стоїть за складною схемою міжнародного шахрайства та відмивання грошей. Правоохоронці вилучили у нього майно вартістю понад €4,6 млн, зокрема замок, вінтажний Rolls-Royce Phantom і три картини Сальвадора Далі. Затримано також трьох спільників підозрюваного.

"У січні французька жандармерія ініціювала розслідування ймовірних підозрілих угод, пов'язаних із придбанням замку за €3 млн люксембурзькою компанією, кінцевим бенефіціарним власником якої був громадянин України, підозрюваний у корупції у великих масштабах у своїй країні", – ідеться в повідомленні.

Франція звернулася по допомогу до Європолу.

"Під час ефективної співпраці з українською та люксембурзькою владою було виявлено, що підозрюваного розшукують у своїй країні за корупцію, однак йому вдалося ухилитися від правосуддя, надавши підроблені свідоцтва про смерть. Під час оперативної наради, проведеної у Європолі між Францією, Люксембургом та Україною, було встановлено, що підозрюваний не тільки живий, але і насолоджується марнотратним способом життя у Франції", – розповіли в Європолі.