У Мінфіні сподіваються, що Рада ухвалить законопроекти, необхідні для співпраці із МВФ – Маркарова

Маркарова: У нас дуже чітко закладено те, що ми маємо виконати в межах співпраці із МВФ, зокрема низку законопроектів
Фото: Оксана Маркарова / Facebook

Україна "йде досить добре" в питанні виконання програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова.

У Міністерстві фінансів сподіваються, що Верховна Рада продовжить роботу, щоб ухвалити низку законопроектів, необхідних для співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це міністр фінансів Оксана Маркарова заявила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" 16 квітня.

"Ця програма [співпраці із МВФ] насамперед спрямована не на законодавство. Ми розуміли і фокусувалися на тому, що можемо зробити як Кабінет Міністрів, Нацбанк, інші інституції. Але є низка законопроектів, які дуже важливо, щоб були ухвалені", – сказала вона.

Серед таких законопроектів вона назвала проект про спільний режим транзиту, про економічних авторизованих операторів і про узгодження фінансового моніторингу до вимог Третьої директиви Євросоюзу. За її словами, профільний комітет дуже активно працює разом із міністерством над цими документами.

Маркарова зазначила, що Україна "йде досить добре" в питанні виконання програми.

"У нас дуже чітко закладено те, що ми маємо виконати, зокрема низку законопроектів. Ми працюємо над тим, щоб їх було ухвалено", – сказала вона.

19 жовтня 2018 року МВФ і влада України домовилися про нову програму співпраці у форматі stand-by на загальну суму $3,9 млрд. У МВФ заявили, що програму переглядатимуть кожні півроку. Україна отримала перший транш у розмірі $1,4 млрд за новою програмою 21 грудня.