Україна продовжила дію ембарго на ввезення товарів із Росії до кінця 2020 року

Кабмін продовжив чинні обмеження до 31 грудня 2020 року
Фото: prm.ua

Кабінет Міністрів України ввів обмеження на ввезення деяких товарів із Росії в грудні 2015 року.

Україна продовжила заборону на ввезення російських товарів, уведену 2015 року у відповідь на російські обмеження. Відповідну постанову опубліковано на сайті Кабінету Міністрів 15 липня.

Кабмін вніс зміни в ухвалену 30 грудня 2015 року постанову про заборону ввезення в Україну російських товарів і продовжив дію ембарго до 31 грудня 2020 року.

Росія із 2016 року скасувала режим зони вільної торгівлі щодо України і ввела продовольче ембарго. Це рішення керівництва РФ стало реакцією на початок дії з 1 січня зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом. Українська влада у відповідь ввела дзеркальні торгові санкції проти РФ, які щорічно переглядають та доповнюють.

10 квітня 2019 року Кабінет Міністрів України схвалив розширення переліку товарів із Росії, на постачання яких в Україну введено ембарго. До санкційного переліку занесли банки для консервування, формалін, пружини для візків вантажних вагонів тощо.

У відповідь на рішення українського Кабміну 18 квітня на засіданні уряду прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія забороняє експорт нафти і нафтопродуктів в Україну. За його словами, із 1 червня нафту, нафтопродукти, вугілля можна буде ввезти за наявності відповідного дозволу.

15 травня Україна ввела заборону на ввезення російського цементу і фанери.