"Укрзалізниця" на 10 процентних пунктів збільшила продаж квитків через інтернет

Кількість проданих квитків за допомогою інтернету збільшилася на 10 процентних пунктів проти минулого року
Фото: Євген Кравцов / Facebook

Онлайн-продаж квитків упровадили у 2009 році. У 2018 році через онлайн-сервіси продано 50% квитків. У 2019-му, станом на кінець жовтня, через інтернет куплено 60% проїзних документів, повідомили в "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця" від початку року продала вже 25 млн квитків, серед них станом на кінець жовтня 60%  за допомогою онлайн-сервісів. Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

Квитки за допомогою інтернету можна купити на всі потяги внутрішнього сполучення, потяги міжнародного сполучення з Польщею, а також потяг "Чотири столиці" сполученням Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига.

"Купуючи квиток через інтернет, пасажир самостійно обирає потрібний поїзд, тип вагона й місце. Важливим є те, що онлайн можливо оформити пільгові квитки: для людей з інвалідністю, студентів", – зазначили в компанії.

Повідомляють, що після оформлення та онлайн-оплати проїзду на поїздах, які курсують у країни СНД, пасажири на електронну пошту отримають бланк замовлення, який необхідно обміняти в залізничних касах на звичайний квиток.

В "Укрзалізниці" нагадали, що онлайн-продаж квитків упровадили у 2009 році. Відтоді за допомогою інтернету пасажири придбали майже 117 млн квитків. У 2017 році завдяки онлайн-сервісам удалося продати 41% квитків, а у 2018 році – 50%.