В Україні заарештовано банківські рахунки Табачника на суму понад 32 млн грн – ГПУ

2015 року Табачника було оголошено у розшук
Фото: Олександр Лазаренко / Gordonua.com

Активів і рахунків екс-міністра освіти України Дмитра Табачника за кордоном заарештовано не було, повідомила Генпрокуратура України.

Банківські рахунки екс-міністра освіти і науки України Дмитра Табачника в українських банках заарештовано на суму понад 32 млн грн. Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури України на інформаційний запит агентства УНН.

"У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні накладено арешт на рахунки, які відкриті в українських банках і належать запитуваній особі на загальну суму понад 32 млн грн", – ідеться у повідомленні.

Водночас за інформацією ГПУ, активів і рахунків Табачника за кордоном заарештовано не було.

Прибічник екс-президента України Віктора Януковича Дмитро Табачник обіймав посаду міністра освіти України з 2010-го до 2014 року. У березні 2015 року виїхав за межі України і живе в Ізраїлі.

28 травня 2015 року Генпрокуратура оголосила Табачнику підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 7 липня 2015 року його було оголошено у розшук.