Верланов: Минулого року українці подали понад 638 тис. декларацій про майновий стан

Сергій Верланов: Рівень податкової культури громадян підвищується
Фото: tax.gov.ua

Зростання кількості поданих декларацій відбулося майже в усіх регіонах України, це вплинуло на збільшення податкових надходжень до бюджету, повідомив голова Державної податкової служби Сергій Верланов.

Минулого року українці задекларували 101,8 млрд грн доходів, це на 39% більше, ніж у 2018-му. Усього ж від початку 2019 року громадяни України подали понад 638 тис. декларацій про майновий стан, повідомила 29 січня пресслужба Державної податкової служби України.

У ДПС зазначили, що зростання кількості поданих декларацій відбулося майже в усіх регіонах України, що вплинуло і на збільшення податкових надходжень у бюджет.

"Рівень податкової культури громадян підвищується. Доказом цього є відповідні результати. Зі свого боку, ДПС максимально сприяє інформуванню українців та забезпечує надання якісного сервісу, щоб процедура декларування була доступною та максимально зручною для всіх громадян", – заявив голова ДПС Сергій Верланов.

У відомстві зазначили, що за результатами декларування 2019 року зросла сума податку на доходи фізичних осіб, задекларована платниками: вона перевищила 3,4 млрд грн, що на 46% більше, ніж за попередній рік.

Також на 63% зросла задекларована до сплати сума військового збору, вона становила майже 494 млн грн.