"Відповідальність місцевої влади та головлікарів". Глава МОЗ України пояснив, чому не всі медики отримали підвищені зарплати

Степанов зазначив, що кошти на виплати медикам за квітень є
Фото: moz.gov.ua

За словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, у регіони "всі до копійки" спрямували гроші для виплат медикам підвищених на 300% зарплат.

Підвищені зарплати у зв'язку з поширенням коронавірусу не всі українські медики отримали через ситуацію на місцях. Про це 1 травня заявив у програмі ТСН на каналі "1+1" міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"У нас було два підвищення і дві обіцянки, які були виконані з боку центрального органу виконавчої влади. Перше – це 300%. Ми порахували всі без винятку суми, які ми повинні були перевести в регіони, і всі до копійки ці цифри були переведені в регіони. Далі вже пішла відповідальність місцевих органів влади та головних лікарів, решти посадовців", – сказав він.

За словами міністра, його відомство стежить за всіма випадками невиплат, "отримуючи списки людей, яку суму, яку вони доплату вони отримали і саме чому вони не отримали".

"Впевнений, я зможу довести це до кінця. І всі наші обіцянки, які ми дали щодо 300%, – вони будуть у повному обсязі виплачені з відповідними виплатами", – підкреслив Степанов.

Він зазначив, що кошти на виплати медикам за квітень є.

23 березня Кабінет Міністрів України затвердив пропозицію Міністерства охорони здоров'я щодо погодинної оплати праці медичних працівників, які лікують заражених коронавірусом. Зарплата деяких медиків мала зрости втричі.

18 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав повідомляти про затримки з виплатою зарплат медикам.