Законопроєкт №1210 може повернути диктат податкової щодо бізнесу – експерт

Фесенко: Замість партнерських відносин між державою та бізнесом знову буде пресування підприємців
Фото: Dragon Capital / Facebook

Пропозиція підвищити рентні платежі, яка є у проєкті закону №1210, "негативно вплине на конкурентоспроможність українських гірничовидобувних підприємств", вважає політичний експерт Володимир Фесенко.

Ухвалення законопроєкту №1210, поданого на розгляд Верховної Ради 30 серпня, "може повернути диктат податкової по відношенню до бізнесу". Таку думку висловив директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко у Facebook.

"Замість партнерських відносин між державою і бізнесом знову буде пресування підприємців [податковою]", – вважає він.

На думку Фесенка, пропозиція підвищити рентні платежі, яка є у проєкті закону, "негативно вплине на конкурентоспроможність українських гірничовидобувних підприємств".

"Цю ідею ініціював [бізнесмен Ігор] Коломойський, а зараз її намагаються втілити в життя представники партії "Слуга народу". Історія з цим законопроєктом є ще однією ілюстрацією нинішнього законодавчого процесу, коли заради швидкості розгляду приноситься в жертву якість законопроєкту або просуваються лобістські інтереси", – підсумував Фесенко.

Законопроєкт №1210 нардепа від "Слуги народу" Данила Гетманцева було зареєстровано в парламенті 30 серпня. 4 вересня президент України Володимир Зеленський визначив статус проєкту закону як невідкладний, 5 вересня документ передали на ознайомлення членам комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.