Зеленський запропонував Раді внести зміни в бюджет 2019 року

Зеленський запропонував додатково виділити 200 млн грн на будівництво "Охматдиту"
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає збільшення фінансування програми з будівництва дитячої лікарні "Охматдит".

Президент України Володимир Зеленський 28 листопада зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №2505 про внесення змін до державного бюджету України на 2019 рік.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, президент пропонує збільшити фінансування будівництва лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" на 200 млн грн.

Ініціативу планують реалізувати завдяки скороченню на 200 млн грн видатків за бюджетною програмою Фонду президента України щодо підтримки освіти, науки та спорту.

"Оскільки на сьогодні нормативно не врегульовано питання діяльності фонду та відсутній механізм використання зазначених коштів, видатки за вказаною бюджетною програмою у 2019 році не здійснювалися та не будуть використані до кінця року. При цьому існує нагальна потреба щодо збільшення видатків для реалізації державного інвестиційного проєкту "Будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", – ідеться в записці.

"Охматдит" – найбільша в Україні дитяча лікувально-діагностична установа. У квітні 2015 року було ухвалено рішення про передання лікарні "Охматдит" до сфери управління МОЗ.

Перший комплекс "Охматдиту" ввели в експлуатацію у квітні 2018 року. Тодішній прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що другу чергу планують здати в експлуатацію до кінця 2019 року.