Зеленський запросив інвесторів для будівництва "з нуля" міста на березі Чорного моря

Зеленський дав особисті гарантії інвесторам
Фото: president.gov.ua

Нове українське місто на березі Чорного моря, інвесторів для якого запросив президент України Володимир Зеленський, має стати курортом.

13 вересня в Києві на форумі YES президент України Володимир Зеленський запросив у країну інвесторів для будівництва нового міста. Стенограму виступу глави держави опублікував його сайт.

"Нам є що вам запропонувати, якщо можна так сказати – є чим за цим столом вас пригостити. Це низка проєктів, куди під мої особисті гарантії захисту я запрошую іноземний бізнес... Новий курорт на узбережжі Чорного моря. Потрібно уточнити – це абсолютно нове українське місто. З нуля", – сказав Зеленський.

Він також запросив інвесторів вкладати кошти в такі проєкти, як перетворення пустельних земель на півдні України на родючі; міжуніверситетський IT-кластер у Харкові; центр кіновиробництва в Києві; нові гірськолижні курорти в Карпатах (у Славському й Боржаві); Іmpact-інвестування; острів Хортиця й масштабний парк розваг для гостей зі Східної та Центральної Європи.

Ялтинська європейська стратегія (YES) – щорічний форум, на якому обговорюють європейське майбутнє України у глобальному контексті.