Протягом трьох днів на підтримку видання The New Times пожертвували понад 15,5 млн руб.

Журнал виходить у Росії
Фото: albats / Twitter

Головний редактор російського журналу The New Times Євгенія Альбац зазначила, що не може повірити в ту суму, яку видання отримало на свою підтримку.

Російському журналу The New Times, який оштрафували майже на $350 тис. (22,25 млн руб.) нібито за несвоєчасне подання документів у Роскомнагляд, протягом трьох днів збору коштів переказали понад 15 млн руб. Про це у Twitter повідомила головний редактор The New Times Євгенія Альбац.

"Я просто не можу повірити в те, що я зараз напишу. За три доби ми вже зібрали 15 млн 540 тис. 745 руб.", – ідеться у твіті.

26 жовтня адвокат Вадим Прохоров повідомив про штраф для The New Times на 22,25 млн руб. за несвоєчасне надання в Роскомнагляд інформації про закордонне фінансування видання за 2017 рік. Адвокат підкреслив, що суд відбувся наступного дня після ефіру на радіостанції "Эхо Москвы", під час якого Альбац спілкувалася з російським опозиціонером Олексієм Навальним.

Альбац вважає, що таке рішення було ухвалено, аби закрити незалежний ЗМІ, який працює у РФ.

В ОБСЄ закликали владу РФ скасувати штраф для видання The New Times. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд висловив сподівання, що штраф буде скасовано в апеляційному порядку.