"Без власного курсу валют". Українських туроператорів зобов'язали вказувати ціну турів у гривні

АМКУ виявив, що реклама турів "у доларах" вводить клієнтів в оману
Фото: depositphotos.com
Керівник Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету Олексій Хмельницький заявив, що туристичні оператори, які не дослухаються до рекомендацій АМКУ, будуть платити штрафи.

Антимонопольний комітет зобов'язав туристичних операторів протягом 10 днів змінити та узгодити з вимогами конкуренційного законодавства рекламу цін турів на сайтах. Про це 2 грудня повідомив керівник Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету Олексій Хмельницький на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві закликали інформувати споживачів про ціни, не вводячи в оману.

"За рішенням тимчасової адмінколегії Антимонопольного комітету вони [туристичні оператори] матимуть право зазначати на офіційних сайтах ціни тільки у гривні без так званого власного курсу валют", – повідомив Хмельницький.

За його словами, під час розслідування АМКУ виявив, що реклама турів "у доларах" вводить клієнтів в оману через непрозорі правила визначення туроператорами "власного курсу валют". Тому комітет надав обов'язкові для розгляду рекомендації: реклама турів має містити точні і чесні ціни у гривні, без використання "власного курсу валют".

Хмельницький заявив, що в разі невиконання рекомендацій оператори змушені будуть заплатити штраф.

На зустрічі з туроператорами голова АМКУ Ольга Піщанська обговорила це рішення з їхніми представниками, і вони пообіцяли виконати його своєчасно, додав він.