Данилюк закликав легалізувати лотерейний бізнес

Данилюк: Це абсолютно нерегульований ринок, абсолютно нелегальний
Фото: Олександр Данилюк / Oleksandr Danyliuk / Facebook

Міністерство фінансів України розробило нові ліцензійні умови для лотерейного бізнесу, згідно з якими гравці цього ринку повинні будуть здійснювати регулярні платежі в бюджет, заявив глава Мінфіну Олександр Данилюк.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив на годині запитань до уряду у Верховній Раді 23 березня, що виступає за повну легалізацію лотерейного бізнесу в Україні, передає кореспондент "ГОРДОН".

За словами Данилюка, його міністерство вже не перший рік намагається врегулювати це питання, оскільки лотерейний бізнес є "абсолютно незаконним", але він "є скрізь".

"Це абсолютно нерегульований ринок, абсолютно нелегальний. Жодної копійки не сплачують до бюджету, хоча там обіг – сотні мільйонів доларів", – заявив Данилюк.

За його словами, Міністерство фінансів розробило нові умови для одержання ліцензій на проведення лотерей на платній основі, також ліцензійні умови передбачають регулярні відрахування до бюджету.

"У такий спосіб ми легалізуємо цю сферу", – додав Данилюк.

Організовувати лотереї в Україні сьогодні мають право чотири оператори: "М.С.Л.", "Патріот", УНЛ, а також державний "Ощадбанк", але останній із моменту отримання ліцензії лотереями не займався. Кабінет Міністрів заявляв про намір затвердити ліцензійні умови для лотерейних операторів, розроблені відповідно до закону "Про державні лотереї в Україні". Згідно з планами уряду, продаж ліцензій операторам має принести державному бюджету приблизно 2 млрд грн.

Держава має жорстко контролювати операторів лотерей, уважають 77% опитаних киян, які взяли участь у соціологічному дослідженні компанії GfK Ukraine у березні 2018 року.