ДТЕК заплатить до бюджету 1,102 млрд грн за розроблення Майорівської площі

Майорівська площа має увійти до загальної моделі розроблення газових родовищ Полтавського регіону
Фото: ukr.media (архів)
Компанія "ДТЕК Нафтогаз" Ріната Ахметова заплатить до державного бюджету 1,1 млрд грн за розроблення газового родовища в Полтавській області – Майорівської площі. Про це свідчить результат аукціону в системі ProZorro.

"Майорівська площа має увійти в загальну модель розробки компанією газових родовищ Полтавського регіону. ДТЕК давно вивчала можливість інвестицій у цю ділянку. Загалом вони очікуються на рівні декількох мільярдів гривень. Успішний розвиток родовищ на цій ділянці значно укріпить енергетичну незалежність України", – переконані в ДТЕК.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко наголосив, що війна не зупинить інвестицій компанії.

"Ми віримо в перемогу нашої держави і продовжуємо інвестувати в Україну, попри війну, попри колосальні руйнування інфраструктури. Наше завдання забезпечити Україну власним газом і стати експортером газу в Європу. Стати гарантом енергетичної безпеки ЄС", – цитує його компанія в Telegram.

Газова площа розташована на території Полтавської області. Вона потребує детального геологічного вивчення для підтвердження перспективності й подальшого виходу на промислове розроблення. ДТЕК почав інвестувати у видобування газу 2012 року. Протягом 10 років компанія інвестувала в цю сферу приблизно $500 млн і змогла збільшити видобування більше ніж учетверо.