Експорту джмелів не було. Аграрна асоціація України назвала помилковою інформацію свого експерта

Раніше повідомляли про підвищення експорту джмелів на 48%
Фото: ЕРА

У 2017 році Україна експортувала товари групи, до якої входять джмелі, павуки і мотилі, але самих джмелів за кордон не вивозили, зазначили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" назвала помилковою інформацію свого експерта Дарії Гриценко про підвищення експорту джмелів у 2017 році.

"На превеликий жаль, мусимо констатувати, що ця інформація не підтвердилася. У 2017 році експорту джмелів з України не було", – ідеться в повідомленні.

Помилку пояснюють неправильною інтерпретацією коду української класифікації товарів (УКТ), розробленої для зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД).

"Дійсно, за результатами січня–вересня 2017 року було експортовано 73 тонни продукції цієї групи на загальну суму $307 тис. Проте при глибшому аналізі даного коду і групи товарів було виявлено, що джмелів не вивозили за кордон. Окрім джмелів, група включає також бджіл, павуків, мотилів та інших. Саме по цих категоріях здійснювався експорт", – зазначили в "Українському клубі аграрного бізнесу".

3 лютого Гриценко повідомила, що Україна у 2017 році підвищила експорт джмелів на 48%.