Енергосистема України втратила 9 ГВт потужностей – ДТЕК

Від початку повномасштабного вторгнення ворог обстріляв ТЕС ДТЕК понад 180 разів
Фото: Група ДТЕК / Facebook

Енергосистема України втратила 9 ГВт потужностей, що становить приблизно половину пікового споживання електроенергії взимку. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі "Еспресо"

"Українська енергетика втратила 9 ГВт установленої потужності. Це приблизно половина того, що нам буде потрібно взимку. Минулої зими максимум у нас був 18 ГВт. Тобто втрати дуже суттєві. І по характеру руйнувань, які ми зараз маємо, це, звичайно, безпрецедентна історія", – сказав він.

Сахарук додав, що ніколи в історії не було такого, щоб було втрачено таку значну кількість потужностей теплових та гідроелектростанцій. Щоб максимально підготуватися до зими, ДТЕК веде переговори із приблизно 10 країнами, щоб отримати від партнерів обладнання із закритих електростанцій у Східній Європі.

"Це допоможе, але цього буде недостатньо, потрібно також купувати нове обладнання. Зараз активно розміщуються замовлення на обладнання, яке необхідно встановити: і турбіни, і генератори, і трансформатори, і автотрансформатори", – додав Сахарук.

Контекст:

Цього року ДТЕК планує інвестувати майже 4 млрд грн у ремонти і відновлення ТЕС, які було пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів. Загалом із початку повномасштабного вторгнення ворог обстріляв ТЕС компанії понад 180 разів.