Фігурант "справи про рюкзаки" пішов на угоду зі слідством і дістав рік умовно

Рішення суд ухвалив 21 грудня
Фото: pixabay.com

Уродженець міста Балаклія Харківської області визнав себе винним у тому, що виготовив і підробив документи, необхідні для участі ТОВ "Дніпровенд" у переговорній процедурі закупівлі рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ України.

Московський районний суд Харкова засудив до одного року позбавлення волі умовно уродженця міста Балаклія Харківської області, який фігурує у справі про закупівлю рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ (МВС) України. Рішення від 21 грудня опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Слідство встановило, що наприкінці 2014-го – на початку 2015 року він, "перебуваючи за адресою місто Харків, вулиця Сомівська, 12б, будучи активним учасником "конвертаційного центру", отримав від керівників цього центру завдання виготовити та підробити документи, необхідні для участі ТОВ "Дніпровенд" у переговорній процедурі закупівлі рюкзаків для МВС.

Зазначають, що невстановлені особи надіслали на електронну пошту конвертаційного центру проекти документів для участі "Дніпровенду" в переговорах. Після цього чоловік роздрукував їх, підробив на них підпис директора компанії і поставив печатку "Дніпровенду".

У березні 2015 року він виготовив і підробив документи про постачання рюкзаків до Центральної бази ресурсного забезпечення МВС України.

У такий спосіб уродженець Балаклії скоїв кримінальний злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України, ідеться в рішенні.

Зазначають, що між ним та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою було укладено угоду про визнання провини. Сторони погодили, що фігуранту справи буде призначено покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

Суд затвердив угоду про визнання провини і засудив уродженця Балаклії до одного року позбавлення волі умовно.

Агентство "Українські новини" пише, що мова йде про Володимира Іванова. Зараз він працює менеджером відділу продажів ТОВ "Спецавтоматика Україна".

Фігурантами "справи про рюкзаки" є, зокрема, син глави МВС Олександр Аваков, екс-заступник глави МВС Микола Чеботар, а також представник фірми, яка виграла тендер на постачання рюкзаків, Володимир Литвин. Їм інкримінують розтрату на суму 14 млн грн у 2015 році.

1 листопада Солом'янський районний суд Києва призначив Олександру Авакову запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Підозрюваного зобов'язали здати закордонні паспорти і носити електронний браслет. Такий самий запобіжний захід суд обрав Чеботарю і Литвину.

22 грудня Солом'янський райсуд скасував зобов'язання для Олександра Авакова носити електронний браслет.