Фонд держмайна України і сайт оголошень OLX уклали меморандум про співпрацю

Фонд держмайна співпрацюватиме із сайтом OLX
Фото: Gordonua.com
Фонд державного майна України уклав меморандум про співпрацю з компанією "OLX Україна", найбільшою платформою онлайн-оголошень в Україні. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ФДМ, що надійшов у розпорядження редакції "ГОРДОН".

У фонді зазначили, що мета меморандуму – отримання достовірної та повної інформації про ціни на нерухомість, яка допоможе визначити оцінну вартість нерухомого майна Єдиною базою даних звітів про оцінку.

"База онлайн-оголошень про продаж нерухомості на OLX є одним із джерел інформації з відкритим доступом, яку фонд, поряд з іншими джерелами, відповідно до положень ст. 172 Податкового кодексу України використовує для визначення оцінної вартості об'єкта нерухомості", – указано в повідомленні.

Згідно з меморандумом, OLX щомісяця надаватиме фонду інформацію про нові об'єкти нерухомості, оголошення про продаж яких було опубліковано на сайті попереднього місяця.

Інформація, яку передаватимуть фонду, не міститиме персональних даних, Фонд не використовуватиме її з комерційною метою.

Контекст:

Фонд державного майна за підтримки USAID розробив і почав тестування послуги електронного визначення оцінної вартості нерухомого майна. Запустити сервіс у дослідну експлуатацію планують до 1 липня 2021 року.