Глава Мін'юсту України виставив на продаж колаж зі своїх фото як NFT. Гроші хоче віддати на ремонт СІЗО

Стартову ціну на свій колаж Малюська встановив у розмірі один етеріум ($2196)
Фото: Denis Malyuska / Facebook

Міністр юстиції України Денис Малюська продає колаж зі своїх фото за допомогою блокчейн-технології FT. Про це він повідомив 17 квітня на своїй сторінці у Facebook.

"Виставляю на аукціоні свою роботу – колаж The Sea is Temporarily Unavailable. Рідкісний шанс дешево придбати NFT-криптошедевр мистецтва", – написав міністр.

Стартова ціна лота становить один етеріум, що еквівалетно $2196, або приблизно 61,5 тис. грн. Зробити ставку на аукціоні можна тут.

За словами Малюськи, вторговані кошти спрямують до спецфонду Лук'янівського слідчого ізолятора на ремонт безоплатних камер.

Контекст:

NFT (абревіатура від англійського non-fungible token – невзаємозамінний токен) – вид цифрового активу, створений у 2017 році за допомогою технології блокчейну. NFT гарантує оригінальність предмета, а також право власності на об'єкт.

Токени NFT набули популярності у 2021 році. У лютому продали гіфку популярного мема Nyan Cat за $590 тис., а співачка Grimes продала колекцію цифрового мистецтва за $6 млн. На початку березня глава американської компанії Twitter Джек Дорсі виставив на аукціон як NFT-токен свій перший твіт. Його продали за $2,9 млн.

Найдорожчим NFT-токеном є картина Everydays: The First 5000 Days американського цифрового художника Майка Вінкельманна відомого під псевдонімом Beeple. Колаж із 5 тис. робіт, які він публікував із 2007 року, пішов з аукціону за $69,3 млн.