Google подав позов проти київського забудовника. Вимагає анулювати свідоцтво на бренд

Google вимагає достроково анулювати свідоцтво на бренд забудовника Nest
Фото: EPA
Американська компанія Google звернулася до Господарського суду Києва з позовом до девелоперської компанії "Нерухомість столиці" і держпідприємства "Український інститут інтелектуальної власності". Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень.

Google вимагає достроково анулювати свідоцтво на бренд забудовника Nest. У Google є підрозділ, який має назву Nest, він виробляє пристрої для "розумного" будинку: термостати, детектори диму, "розумні" акустики і домофони.

"Позовні вимоги обґрунтовані тим, що знаки для товарів і послуг не використовуються відповідачем протягом останніх п'яти років та об'єктивною необхідністю позивача в отриманні на території України правової охорони знака для товарів і послуг Nest", – ідеться в позові.

Google попросив анулювати свідоцтво за категоріями 37-го класу: "установлення обладнання, систем безпеки" – сигналізації, відеоспостереження, кондиціонерів та систем вентиляції – і 42-го класу: "Розроблення ПЗ та комп'ютерної техніки, вебсайтів".

Компанія "Нерухомість столиці" – девелопер, заснований 1997 року. Вона побудувала три житлові комплекси і вісім бізнес-центрів. 2007 року компанія заснувала однойменний бренд Nest, його бенефіціар – Всеволод Трофименко, повідомило видання LIGA.net.