Гривня зміцнилася щодо долара після незначного знецінення на початку року – Данилишин

Інтервенції Нацбанку дозволили нейтралізувати ситуативні коливання курсу гривні на міжбанку

Фото: National Bank of Ukraine / Flickr
На готівковому валютному ринку пропозиція іноземної валюти перевищує попит, що є характерною тенденцією для початку січня, повідомив голова ради Національного банку України Богдан Данилишин.

Після незначного знецінення на початку 2021 року у другій декаді січня гривня зміцнилася щодо долара США. За даними Нацбанку, 12 січня офіційний курс гривні щодо американської валюти становить 28,20 грн/$. Про останні тенденції на валютному ринку написав у Facebook голова ради Національного банку України Богдан Данилишин.

За його словами, інтервенції Нацбанку в перший тиждень нового року були двосторонніми, що дало змогу нейтралізувати ситуативні коливання курсу гривні на міжбанку.

"На готівковому валютному ринку також спостерігається переважання пропозиції іноземної валюти над попитом, що є характерним для даного періоду року", – зазначив Данилишин.

4–6 січня 2021 року Нацбанк України купив на міжбанківському валютному ринку (.xlsx) $20 млн, стільки само НБУ і продав.

Згідно з офіційним курсом НБУ, 12 січня гривня подорожчала щодо долара США на вісім копійок (28,20 грн/$), курс гривні щодо євро зріс на 63 копійки (34,28 грн/€).