Гроші будуть "маркованими". У Мінекономіки України сказали, на що можна витратити тисячу від Зеленського

У Мінекономіки розповіли подробиці про нові виплати
Фото: depositphotos.com

Перший заступник міністра економіки України Олексій Соболєв розповів 26 жовтня у національному телемарафоні, як українці будуть отримувати допомогу в сумі 1 тис. грн, яку анонсував президент України Володимир Зеленський. Відео опублікував канал "Ми – Україна".

Він пояснив, що це буде 1 тис. грн на людину, незалежно від віку та соціального статусу.

"Ми всі розуміємо, що майбутня зима може бути важкою, тому і президент, і уряд мають забезпечити підтримку кожного українця. Для багатьох родин 1 тис. грн на людину – це суттєві кошти, які допоможуть оплатити комуналку, закрити потреби, приміром, у ліках", – сказав він.

За словами Соболєва, використати гроші можна буде протягом зими, із грудня до лютого. Гроші будуть надходити на картку "Національного кешбеку", розповів він.

Соболєв наголосив, що гроші будуть "маркованими": є визначене коло, куди їх можна буде спрямувати. "Витратити кошти можна буде на оплату комунальних послуг, ліки, транспорт, мобільний зв'язок, купівлю українських книг, інші різноманітні послуги", – сказав він.

Також їх можна буде задонатити на ЗСУ, зазначив Соболєв.

Контекст:

25 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні введуть програму "єПідтримка", у межах якої кожен українець отримає по 1 тис. грн.