"Інтерпайп" за два роки освоїв для ринку Євросоюзу виробництво більше ніж 210 нових видів трубної продукції

Конкурентоздатність "Інтерпайпу" в Європі підвищує електрометалургійний завод, що відповідає філософії Green Deal, зазначив заступник генерального директора компанії
Фото: interpipe.biz

Українська промислова компанія "Інтерпайп" упродовж двох років освоїла для споживачів у Євросоюзі більш ніж 210 нових видів трубної продукції. Про це повідомив під час Саміту експортерів перший заступник генерального директора компанії Денис Морозов, пише 26 березня видання uaprom.info.

"Ключовий фактор – це наш R&D: розробка, освоєння й виробництво нових видів трубної продукції. Адже всі ці ринкові ніші – це, по суті, унікальні продукти, які "Інтерпайп" до цього не виробляв. Чому? Тому що ми були обмежені квотою, ми її обирали й не мали стимулу робити щось більше. Уже на сьогодні, упродовж двох років, "Інтерпайп" освоїв для європейського ринку більш ніж 210 нових продуктів. Для порівняння: до цього за пʼять років ми опанували 30 нових продуктів", – сказав Морозов.

Він додав, що для цього потрібно було знайти нових інженерів, які могли б це робити, бо таке завдання не є тривіальним. 

"Ми змогли розкрити потенціал наших інженерів, а також до нас приєдналися кваліфіковані фахівці з підприємств, які були закриті. І якщо говорити в цілому, усі ці інвестиції вже окупилися. Так, у компанії ми почали розробку 355 нових видів трубної продукції, з них більш ніж 200 вже дійшли до стадії промислового виробництва. 160 позицій уже повністю окупилися", – сказав перший заступник гендиректора "Інтерпайп".

За його словами, конкурентоздатність "Інтерпайпу" в Європі підвищує електрометалургійний завод, що відповідає філософії Green Deal. Його побудували з нуля, він орієнтований на "зелені" технології.

"Завдяки цьому "Інтерпайп" має кращу пропозицію для європейських споживачів, аніж місцеві виробники. Якщо ще кілька років тому основними вимогами були технічний аудит і фінансова надійність, то тепер усе частіше компанія отримує запити на проведення екологічного аудиту. Зараз у Європі мейнстримом є "зелена" сталь, "зелені" труби, і ми можемо пропонувати клієнтам таку продукцію", – розповів Денис Морозов.