Ізраїль уперше підписав угоду про продаж за кордон своєї новітньої системи ППО "Праща Давида"

Систему взяли на озброєння у 2015 році
Фото: Rafael Advanced Defense Systems / Facebook

12 листопада міністерство оборони Ізраїлю оголосило у Facebook про досягнення домовленості про продаж Фінляндії ізраїльського протиракетного комплексу "Праща Давида".

"Підписали історичний договір про продаж системи "Праща Давида" у Фінляндію. Генеральний директор міноборони, полковник у відставці Еяль Замір підписав контракт на продаж Фінляндії комплексу "Праща Давида" приблизно за 1,3 млрд шекелів (орієнтовно €317 млн)", – ідеться в повідомленні. 

Про домовленості Ізраїлю з Фінляндією написало також видання Israel Defense. Представник компанії – виробника системи Rafael наголосив, що "Пращу Давида" вперше продають за кордон.

Протиракетний комплекс видання назвало одним із найдосконаліших у світі перехоплювачів балістичних і крилатих ракет, а також літаків та безпілотників. За даними авторів матеріалу, під час війни з палестинським терористичним угрупованням ХАМАС та іншими терористичними організаціями, які його підтримують, "Праща Давида" продемонструвала "дуже високу ефективність", випустивши приблизно 60 ракет.

Контекст:

"Пращу Давида" прийняли в експлуатацію у 2015 році. Це спільна розробка з американською компанією Raytheon.