Кабмін схвалив можливість придбання українцями військових облігацій через "Дію"

Кожен українець зможе придбати військові облігації, щоб підтримати обороноздатність країни, зазначив Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua
Кабінет Міністрів України на засіданні 16 вересня схвалив можливість придбання українцями віком від 18 років військових облігацій через затосунок "Дія".

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, його цитує пресцентр Кабміну.

"Військові облігації стали одним із надзвичайно важливих інструментів фінансування нашої армії. За час повномасштабної війни український бізнес і громадяни вже придбали військових облігацій на суму більше 100 млрд грн", – сказав Шмигаль у вступній промові, яку опублікували на його сторінці у Facebook.

За словами глави уряду, кожен українець зможе заповнити просту заявку, обрати вид військових облігацій і придбати їх, щоб підтримати обороноздатність країни.

Контекст:

Військові облігації – це державні облігації, їх випускає Міністерство фінансів України під час війни. Кошти, одержані від розміщення облігацій, спрямовують на фінансування Збройних сил України та інші заходи у сфері оборони.

Згідно з лютневою постановою Кабміну, Мінфін має поетапно випустити військових облігацій на суму до 400 млрд грн. Вартість однієї облігації становитиме від 1 тис. грн, купонний період – один рік.

7 червня Кабмін змінив фіксовану ставку щодо військових облігацій. Тепер її розраховуватимуть на підставі середнього значення облікової ставки Нацбанку за останній рік.

9 червня Нацбанк України викупив військових облігацій внутрішньої держпозики на 70 млрд грн.