Кабмін України схвалив законопроєкт про ратифікацію грантової угоди з Францією та залучення €200 млн

Кабмін затвердив законопроєкт про ратифікацію грантової угоди між урядами України і Франції
Фото: kmu.gov.ua

Кабмін на засіданні 2 серпня схвалив законопроєкт про ратифікацію грантової угоди між урядами України і Франції, яка передбачає залучення €200 млн на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури, а також на проєкти у пріоритетних секторах економіки. Про це проінформував пресцентр Мінекономіки України.

"На початку червня під час візиту до Парижа ми домовилися із французьким урядом про надання Україні грантів на €200 млн, які підуть на відновлення країни від наслідків збройної агресії Росії. Сьогодні ми зробили ще один крок для фіналізації необхідних внутрішніх процедур задля отримання цих коштів", – наголосила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, грантові кошти призначені для тих підприємств, які інвестуватимуть у критичну інфраструктуру для відновлення України.

Як зазначили в Мінекономіки, допомога від Франції буде спрямована насамперед на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури у таких секторах, як енергетика, охорона здоров'я, інфраструктура, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, перероблення відходів, розмінування, житлове будівництво й цифрові технології.

Щоб угода набула чинності, урядовий законопроєкт ще має ухвалити Верховна Рада, а потім підписати президент.

Контекст:

Підписання грантової угоди між урядами Франції та України щодо сприяння відновленню та підтримці критичної інфраструктури і пріоритетних секторів економіки України відбулося 7 червня у Парижі за присутності президентів України та Франції Володимира Зеленського й Еммануеля Макрона, підкреслили у Мінекономіки.