Кабмін України виділив місцевим бюджетам 26,9 млрд грн на погашення різниці в тарифах

Кабмін розподілив 26,9 млрд грн субвенції
Фото: National Bank Of Ukraine Національний банк України / Flickr
Місцеві бюджети отримають субвенцію на покриття різниці в тарифах на тепло та на погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України".

Про це 15 грудня на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Місцеві бюджети отримають понад 20 млрд грн, щоб покрити різницю в тарифах і погасити заборгованість перед "Нафтогазом". Це дозволить теплопостачальникам очиститися від боргів, розпочати модернізацію підприємств та працювати за ринковими умовами", – зазначив Шмигаль.

Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко в Telegram уточнив, що Кабмін розподілив 26,9 млрд грн субвенції. Ці кошти витратять на погашення заборгованості з різниці в тарифах 2021 року.

Контекст:

24 вересня Шмигаль заявив, що "незалежно від коливань ціни на біржах або хабах" тарифи на тепло та гарячу воду не змінюватимуться весь опалювальний сезон, тобто до кінця квітня 2022 року.

30 вересня на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади було підписано меморандум, згідно з яким тарифи на тепло та гарячу воду в Україні цієї зими не зростатимуть і становитимуть 7,4 грн за 1 м&³3; (для населення) та 13,6 грн за 1 м&³3; (для бюджетних установ).

Як повідомляв сайт уряду, серед основних пунктів меморандуму домовленість про безперебійне постачання газу та фінансову підтримку громад із боку держави для стабільної роботи теплокомуненерго і гарантії незмінності тарифів.