Кабмін України врегулював доплати медикам з вересня

Зарплати медикам мають збільшитися на 25–75%
Фото: depositphotos.com

Українські медики вже з кінця вересня почнуть отримувати підвищені зарплати, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 7 вересня затвердив механізм доплат до заробітних плат медичних працівників. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Він зазначив, що на підвищення зарплат медпрацівникам уряд виділить 5,9 млрд грн.

"Треба було прийняти рішення щодо порядку реалізації цих коштів, у який саме спосіб лікарі отримають доплату. І сьогодні на засіданні уряду було прийнято це рішення. Відразу після публікації наші лікарні зможуть терміново укласти угоди і вже до кінця вересня почати отримувати ці кошти, щоб за вересень наші лікарі й медичні працівники змогли отримати ту доплату, про яку ми говорили", – сказав Степанов.

У червні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з 1 вересня зарплати всім медичним працівникам в Україні підвищать на 25–75%.

Про намір підвищити зарплати медикам на 25–70% 17 червня оголосив президент України Володимир Зеленський. Він оцінював щомісячні витрати на підвищення виплат медичним працівникам у 2 млрд грн. За словами Зеленського, таке рішення дасть змогу підняти зарплати медикам другої ланки, "поки не запрацює нова система нарахування зарплат у 2021 році".