Кабмін України запропонував розширити програму допомоги безробітним на період інших карантинів

Уряд України пропонуватиме Раді законопроєкт про розширення програми допомоги безробітним
Фото: depositphotos.com

У період карантину програма допомоги з часткового безробіття допомогла вже майже 400 тис. українців зберегти свої робочі місця, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт, яким запропоновано розширити програму з надання допомоги з часткового безробіття. Таке рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 19 серпня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Уряд пропонуватиме рішення, що додатково розширить програму і дасть можливість отримувати допомогу не лише в період діючого карантину, а й у разі встановлення обмежень у зв'язку з іншими захворюваннями, якщо вони матимуть місце", – зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що в період нинішнього карантину програма допомогла вже майже 400 тис. українців зберегти свої робочі місця.

Відповідний законопроєкт щодо розширення програми підготувало Міністерство економіки, і уряд пропонуватиме його розглянути в комітеті Верховної Ради та сесійній залі.

З 12 березня в Україні було введено карантин. З 11 травня карантинні обмеження розпочали пом'якшувати. 20 травня Кабмін запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада здобула право послаблювати обмежувальні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

22 квітня Кабмін України встановив допомогу з часткового безробіття на період карантину, по отримання виплат українці могли звертатися до центрів зайнятості. Станом на середину липня було ухвалено понад 175 тис. рішень для здійснення виплат 326 тис. працівникам.