Компанія Adidas продала бренд Reebok за €2,1 млрд

Компанія Adidas придбала американський бренд Reebok 2006 року
Фото: EPA
Німецька компанія спортивного одягу та аксесуарів Adidas оголосила про продаж свого бренда Reebok американській компанії Authentic Brands Group. Згідно з домовленістю, сума угоди не перевищить €2,1 млрд (приблизно $2,47 млрд за курсом Європейського центробанку ). Про це йдеться у пресрелізі компанії від 12 серпня.

Зазначено, що "більшість коштів буде виплачено готівкою під час завершення угоди, а решту буде відшкодовано відтермінованим умовним платежем".

Планують, що закриття угоди відбудеться у першому кварталі 2022 року.

"Reebok є важливою частиною Adidas, і ми вдячні за внесок, який бренд та команда, яка стоїть за ним, зробили у нашу компанію. Ми вважаємо, що після зміни власника бренд Reebok матиме гарні можливості для довгострокового успіху", – підкреслив гендиректор Adidas Каспер Рорстед.

Контекст:

Компанія Adidas придбала американський бренд Reebok у 2006 році за $3,6 млрд у межах спроби розширити свою діяльність у США, пише The Wall Street Journal. Adidas вдалося поліпшити бізнес Reebok, але продажі відставали від продажів самої Adidas, що призвело до зниження прибутку групи.

Про рішення продати бренд Reebok Adidas оголосила у лютому цього року.