Компанія, співвласником якої є режисер серіалу "Слуга народу", уклала держконтрактів на постачання електроенергії на 774 млн грн – Bihus.info

Кірющенко відмовився від коментарів, повідомили розслідувачі
Скріншот: BIHUS Info / YouTube

Українська компанія "Ел-енерго", 49% акцій якої належить режисеру і сценаристу серіалу "Слуга народу" Олексієві Кірющенку, менше ніж за рік уклала контрактів на постачання електроенергії державним та комунальним структурам на суму 774 млн грн. Про це 13 травня повідомило Bihus.info.

За його даними, частку в "Ел-енерго" Кірющенко здобув у серпні 2023 року (інші 51% акцій належать бізнесмену Олександрові Хандризі), а 12 контрактів на 774 млн грн було укладено у період із жовтня 2023 року до 10 травня 2024 року.

"Основний вид діяльності "Ел-енерго" – торгівля електроенергією. Сама фірма була створена у вересні 2022-го, ліцензію на постачання електроенергії отримала у листопаді. Проте до приходу нових власників діяльності не вела. Після зміни власників компанія почала отримувати бюджетні замовлення. [...] Більшість угод укладені до кінця року, тому ціна й обсяги постачання ще можуть бути змінені", – пишуть розслідувачі.

Найбільшу угоду, на 521 млн грн, укладено з КП "Дніпроводоканал" Дніпровської міськради.

"Журналісти запитали напряму в Кірющенка про його новий електробізнес, але режисер відмовився спілкуватися. На пряме запитання про компанію "Ел-енерго" і її контракти Кірющенко спочатку заявив, що не розуміє, про що мова. Потім, що він – не Кірющенко взагалі. І, врешті-решт, розмова звелася до образ редакції Bihus.іnfo і журналістки", – зазначили в Bihus.іnfo.

Контекст:

Олексій Кірющенко народився в Україні, жив і працював у Росії, в Україні співпрацював із проєктами студії "Квартал 95" – серіалами "Свати", "Папік", "Слуга народу".