Компанія Unilever продала свій бізнес у РФ і Білорусі виробнику "Дихлофоса" й лаку "Прелесть"

Unilever покинула російський ринок
Фото: depositphotos.com

Компанія Unilever завершила продаж свого бізнесу в країні-агресорі Росії й у Білорусі. Про це Unilever оголосила в заяві, яку оприлюднили 10 жовтня.

Компанія повідомила, що продала дочірню компанію у РФ російській групі "Арнест". 

"Протягом останнього року ми ретельно готували бізнес Unilever у Росії до потенційного продажу. Ця робота була дуже складною й передбачала розділення ІТ-платформ і ланцюжків постачання, а також перехід брендів на кирилицю. Завершення продажу ставить крапку на присутності Unilever у Росії", – ідеться в заяві. 

Група "Арнест" працює на базі Невинномиського заводу побутової хімії, називає себе найбільшим виробником парфумерно-косметичної й господарсько-побутової продукції в аерозольній упаковці у РФ і країнах СНД. Вона виробляє мийні засоби, антиперспіранти, освіжувачі повітря, засоби для догляду за волоссям (зокрема лак "Прелесть"), репеленти (Рicnic, "Дихлофос"). 

Unilever належить понад 400 брендів, продукцію випускають на 280 підприємствах, зокрема: Domestos, Axe, Rexona, Dove, Calve, Rama, Brooke Bond, Lipton, Creme Bonjour, Cif, Knorr, Sunsilk, Timotei, Clear, "Чиста лінія". За інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції, у РФ в Unilever працювало понад 3 тис. співробітників. НАЗК улітку 2023 року занесло компанію до переліку міжнародних спонсорів війни.